Hem » Bloggen

Bloggen

brännskada, estetiska behandlingar, victus clinic, laserbehandling, apparatur

Brännskada vid laserbehandling - vad gör du?

Med dagens moderna maskiner och behandlingsmetoder är det ovanligt att komplikationer som brännskador uppstår. Trots att risken för skador är minimal finns det ett fåtal fall där en brännskada ändå kan uppstå – av olika typer av behandlingar. Hur uppmärksammar du en skada?  Hudterapeuten ger sina bästa tips och vad du bör tänka på här.

Alla brännskador tyr sig oftast densamma och kan åtgärdas på samma sätt. Så här ser turordningen ut när en brännskada uppstått vid behandling.

Rodnad och sveda – tecken på brännskada

Det är normalt att huden känns lite lätt solbränd efter en estetisk behandling, så var inte rädd för känslan som kan jämföras efter en lång dag på stranden. Om du däremot känner att din hud är mycket varm, hettar och svider efter en behandling bör du vara uppmärksam. Till en början kan du applicera lugnande och med fördel, kylande produkter på området. Du kan även välja att kyla med is. Däremot bör du undvika att träna, duscha varmt och basta.  

Vattenblåsor vanligt vid brännskada

Om det uppkommer vattenblåsor efter en behandling bör du ha ett litet mer vakande öga över hur dessa utvecklas. Du bör också vara noga med att kyla området samt se till att inhandla en antiseptisk kräm att applicera på området. Pilla inte på blåsorna och låt dem vara, vanligtvis lägger sig dessa efter några dagar utan några som helst påfrestningar på din hud.

När ska du uppsöka en läkare?

Infinner det sig gult var i blåsorna är det dags att besöka en läkare – för att få en antibiotika kur. Det gula varet tyder på en infektion i området och bör behandlas. Det är först nu det kan dyka upp ärrbildningar på din befintliga hud eller hyper/hypo pigmenteringar. Dessa behöver inte vara permanenta men kan i värsta fall hålla i sig i några år.

Med detta sagt, bör du vara vaksam om du upplever något som inte känns normalt och har du haft oturen att få en brännskada ska du i första skede gå tillbaka till salongen/kliniken och visa upp detta för hudterapeuten som behandlat dig. På så sätt kan hen i sin tur dokumentera skadan och även hjälpa dig med hur du nu ska gå vidare.

Läs mer om estetiska behandlingsmetoder här

___________________________________________________________________________________________

Läs även

Laserbehandling – dåtid och nutid

Detta bör du tänka på innan och efter laserbehandling

Publicerat 12 Nov 2018 av Annamaria Bruschi
akneärr, laserbehandling, dioxium advanced, victus clinic

Akneärr - behandling med Dioxium Advanced

Tillhör du en av dem som mår dåligt av akne eller oönskade akneärr? Anne-Mari Rutberg tog tag i sina problem och gjorde en laserbehandling för att reducera ärren som dagligen plågade henne. Läs hela intervjun här.

Kan du berätta om din hud och dina problem?

Jag har under många år levt med en hud full av akneärr, som mer eller mindre dagligen plågat mig. Dessa ärr var även något som jag ständigt ville täcka över med hjälp av smink. Jag hade röda ärr, speciellt över kindområdet och hakan, min hud kändes väldigt tunn, skör och matt och jag upplevde att den helt saknade lyster. Allt detta ändrades dock den dagen jag bestämde mig att ta hjälp och göra något åt saken, vilket jag gjorde på salongen Spa Of Sweden som ligger i Luleå.

Vad har du gjort för behandling?

Jag vände mig till Spa Of Sweden för hjälp att få bukt på min hud, där jag till en början fick en hudkonsultation och blev rekommenderad produkter som skulle lugna min hud. När jag använt mig av de rekommenderad produkterna i ett par månader kände jag mig redo för nästa steg, som innebar en laserbehandling med Dioxium Advanced.

Dioxium är just nu den enda maskinen på marknaden som kan kombinera CO2 och GaAs i en och samma puls, vilket gör det mycket enklare för hudterapeuten att jobba på problemen i huden. Laserstrålarna jobbar både på djupet av huden samt på hudytan och tack vare denna unika teknik kan hudterapeuten jobba på fler problem i huden under en och samma behandling. Vilket för mig som kund resulterade i en bättre hudstruktur, reducering av ärr, samt ett förbättrat kollagen och elastin av min huden.

Min hud har fått tillbaka sin lyster

Hur upplevde du behandlingen?

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kände någon smärta, dock varade den under en väldigt kort tid. Det bästa sättet att beskriva det på är att det under några sekunder sticker till och blir varmt på huden, för att sedan vara över. Efter behandling upplevde jag en hettande och brännande känsla på huden, men även detta lade sig efter några timmar.

Kan du berätta om resultatet

Jag har gjort två behandlingar och funderar på att eventuellt göra en tredje, och jag är otroligt nöjd med resultatet. För förstå gången på länge känner jag mig äntligen bekväm med att gå ut helt utan smink. Vilket var något som aldrig inträffade innan jag gjorde dessa behandlingar. Min hud känns inte lika tunn och skör längre och har även fått tillbaka sin lyster. Den största skillnaden och kanske även den bästa är att jag inte alls får akneutbrott lika ofta som innan jag gjorde behandlingarna.

Skulle du använda metoden för att behandla andra hudåkommor?

Ja det skulle jag absolut göra. Då jag själv fått uppleva och dagligen ser resultatet efter mina behandlingar – vilket är beviset på att det verkligen fungerar, skulle jag kunna tänka mig att i framtiden göra fler behandlingar med Dioxium.

akne ärr, laserbehandling, dioxium advanced, victus clinic

Anne-Mari – före och efter 2 behandlingar

Läs mer om Dioxium Advanced här

________________________________________________________________________________________________

Läs även

Laserbehandling av djupa rynkor – Dioxium Advanced
Laser – dåtid och nutid

Publicerat 13 Oct 2018 av Madeleine Skiljaica
djupa rynkor, laserbehandling, dioxium advanced, victus clinic, laser

Laserbehandling av djupa rynkor - Dioxium Advanced

Vill du reducera dina djupa rynkor, men är osäker på vart du ska vända dig? Lasermaskinen Dioxium Advanced är den första och enda kombinerade GaAs och CO2- lasern på marknaden som kan kombineras – antingen tillsammans eller var för sig. Med två olika lasertuber i en och samma maskin är behandlingsområdena många och resultaten får dig att häpna. Här reder Victus hudterapeut ut alla frågetecken kring hur du ska behandla djupa rynkor med laser.

Varför är Dioxium så unik?

Fördelen med Dioxiums två olika lasertuber är att när de jobbar i symbios kommer dem att sammanstråla i en och samma laserspott. Detta gör att hudterapeuten kan jobba på fler problem i huden – där du får med både hudstruktur som rynkor och ärr samt kollagen och elastin. Med hjälp av maskinens GaAs får du även med koagulation och kollagenstimulering av huden. Tack vare att du som hudterapeut kan bestämma styrkan i de olika lasrarna blir det enkelt att skräddarsy varje behandling för ett maximalt resultat för varje kund.

Behandla djupa rynkor – så här går det till

När du pratar om rynkor sitter problemet främst i det övre hudlagret. För att nå resultat behöver du dock behandla både kollagen och elastin – detta på grund av att dålig spänst i huden kan leda till att rynkorna blir ännu djupare. När du gör en behandling av djupa rynkor, där fokus ligger på att reducera linjer i huden, kan terapeuten välja att använda sig mer av CO2-lasern under behandling – detta för att få en större ablativ reaktion och en förångning av huden.

Med denna teknik görs mikroskopiska hål hela vägen ner till läderhuden, vilket innebär att hudcellerna i dessa mikroskopiska hål förångas. Hålen drar ihop sig efter behandling, vilket leder till en minskad hudyta på det behandlade området som sedan resulterar i en mer åtstramad hud.

Behandling av djupa rynkor – gör behandlingen ont?

Smärta är något som alltid kan komma att ses som relativt vare sig det gäller en behandling med Dioxium eller annan typ av apparatur. I det stora hela handlar det egentligen om hur stor smärtgräns du själv har. En laserbehandling med Dioxium är inte helt smärtfri då en värmeutveckling skapas på huden, dock kan detta reducera med hjälp av att salongen har ett tillhörande kylsystem till maskinen, alternativt att du under behandling tar en kort paus för att kyla ner huden med en kylpåse. I vissa fall används även bedövningskrämer, dock är detta inget som förespråkas då krämen tillför vätska till huden, vilket man vill undvika när man gör laserbehandlingar. Sammanfattningsvis kan man väl säga att – vill du bli fin får du lida pin.

Hur många behandlingar krävs för ett resultat?

Antal behandlingar är helt beroende på hur din hudkondition ser ut, sedan tar man även hänsyn till faktorer som genetik och livsstil.  Om du vill göra en behandlingskur för att behandla rynkor får du räkna med cirka en till tre behandlingar – beroende på hur hårt hudterapeuten kan behandla samt hur konditionen och tjockleken på just din hud ser ut.

laserbehandling, dioxium, djupa rynkor, victus clinic

Resultat efter 1 behandling av djupa rynkor med Dioxium Advanced

Hur länge håller resultatet?

När du gör en hudföryngrande behandling med Dioxium görs en permanent föryngring i huden. Efter behandling får din hud en bättre struktur, elasticitet och helhetskondition. Även om en behandlingskur ger permanenta resultat så får du inte glömma bort att behandlingarna inte kan stanna upp hudens naturliga åldrande. Om du är noggrann med bra hudvård och regelbundna touchups, kan du själv få resultatet att hålla sig mycket längre.

___________________________________________________________________________________________________

Läs Även:

Hur har laserbehandlingarna utvecklats sedan 90-talet?

Vad är skillnaden på ablativ- och icke ablativ laser?

Publicerat 10 Oct 2018 av Annamaria Bruschi
laserslipning, hudföryngring, hudvård, apparatur, victus clinic

Laserbehandling - dåtid och nutid

Inom skönhetsindustrin är det mycket som förändrats sedan 90-talet. Nu för tiden hinner du göra en laserbehandling över lunchen, nästintill smärtfri och med en minimal konvalescenstid. Vad är egentligen den stora skillnaden mot förr? Victus hudterapeut Annamaria reder ut det här.

Hudföryngring med laser – dåtid och nutid

Förr var behandlingsmetoderna extremt smärtsamma och gav en lång återhämtningstid, hur har detta förändrats över tid?

90-talet – laserslipning

Under 90-talet var det väldigt populärt med laserslipning av huden. Behandlingsmetoden som gick över hela huden, förångade bort hela det yttersta hudlagret genom en laserstråle. Denna metod var extremt smärtsam och resulterade i en lång återhämtningstid med hög risk för infektioner. Laserbehandlingar under 90-talet gav ett bra resultat, dock gav det huden en vaxliknande struktur som inte efterlämnade ett helt naturligt resultat.

2000-talet – fraktionerad laser

Under 2000-talet kom den fraktionerade lasern ut på marknaden. Detta innebar att man nu kunde dela upp laserstrålen i mindre punkter som kontrollerat sprider ut sig på hudytan. Med denna behandlingsmetod behandlar du alltså inte hela hudytan, vilket resulterar i en bättre läkningsförmåga och en kortare återhämtningstid. Behandlingar som utförs idag är nästintill smärtfria, till skillnad mot förr och efterlämnar sig ett mer naturligt resultat. Nu för tiden kan man även kombinera olika våglängder i lasermaskinerna – viket ger en ytterligare minskad återhämtningstid och ett avsevärt bättre resultat.

Hur jobbar en laser på huden? Läs mer om det här.

IPL-behandlingar – dåtid och nutid

Förr hade man sämre kylsystem i maskinerna vilket resulterade i mer smärta, men hur har detta förändrats över tid?

Dåtid – sämre kylsystem

Under 90-talet hade maskinerna ett sämre kylsystem än vad dagens maskiner har. Detta gjorde att man själv var tvungen att kyla ner huden med isklampar – både före och efter behandling. Maskinerna var på den här tiden mer långsamma, hade sämre och svårare mjukvara och var mindre kraftfulla, vilket ledde till ett sämre slutresultat.

Nutid – mindre smärta

Idag har maskinerna ett bättre kylsystem som ger en säkrare behandling med mindre smärta. Man har även tagit fram nya metoder som gör att man exempelvis kan svepa över huden och på så sätt bygga upp värmeenergi för en snabbare och säkrare behandling. Nu för tiden använder man mer kraftfulla maskiner med större prismor, som är mer effektiva och ger ett mer kraftfullt resultat- vilket kortar ner behandlingssessionerna rejält.

Vad skiljer de olika behandlingsmetoderna åt? Här jämför Victus hudterapeut laser, IPL och radiofrekvens.

Dioxium Advanced – framtidens lasermaskin

dioxium, victus clinic, laserslipningDioxium är just nu den enda lasermaskinen på marknaden som med sin innovativa teknik kan använda två våglängder i en och samma puls, vilket betyder att den jobbar både på hudytan och på djupet i huden under en och samma behandling. Behandlingsmetoden ger en maximal effekt och en kort återhämtningstid och du ser ett tydligt resultat redan efter en behandling.

Dioxium kan bland annat behandla djupa rynkor, djupa akneärr, kejsarsnitt och bristningar för att nämna några. Läs mer om Dioxium Advanced här.

Publicerat 01 Oct 2018 av Annamaria Bruschi
huden, laserbehandling, synergi, cellox20 victus clinic

Fuktboost - förbered huden inför hösten

Med hösten blir luften både kallare och torrare vilket innebär att du behöver använda dig av  mer återfuktande och näringsrika produkter eller varför inte stimulera kollagenet genom olika behandlingsmetoder. Här ger hudterapeuten sina bästa tips för att din hud ska få den bästa starten på hösten.

Under hösten upplevs huden  mer torr på ytan, och under denna årstid är det även hög tid att städa bort sommarens åkommor och pigmentfläckar. Hösten är därmed hudens högsäsong gällande syra-peels och övriga peelingar – gärna professionella som utförs på en skönhetssalong. Det är även tid att boosta med massa fukt, både på ytan och djupet. Detta för att inte se allt för grå och glåmig ut när sommaren gyllenbruna färg sakta försvinner.

Rekommenderade salongsbehandlingar

Syrapeeling – Behandlingen tar bort den döda huden på ytan samt jobbar på lyster och reducerar pigmenteringar.

Synergi behandling –  Den ultimata ansiktsbehandlingen för att ge din hud en riktig fukt boost och en massa lyster. Den ultimata behandlingen när du vill rensa bort en trött och glåmig hösthud. Leta upp din närmsta synergi salong här.

IPL-behandling – Passa på att jobba på dina pigment och solfläckar under vinterhalvåret med IPL-behandlingar. Genom att göra en skin rejuvenation kan du reducera de oönskade fläckarna som gärna dyker upp under sommaren. Läs mer om behandlingsmetoden Skin Rejuvenation här.

Hudvårdsprodukter – som återfuktar huden

Fuktserum – Addera ett fuktserum i din hudvårdsrutin under hösten, för extra mycket fukt bör du använda det både morgon och kväll. Läs mer om Victus serum här.

Byt ut din dagkräm – Satsa på en fetare dagkräm under hösten. Fetthalten i produkter blir en vindkappa och står emot kalla vindar och isande luft.

Ansiktsmask – Nu om någon gång är de viktigt med fukt och inpackningar på djupet. Investera i en reparerande och fuktgivande mask som du kan ha som komplement till din nattkräm och sov med den under två dagar i veckan. Tips på återfuktande och lystergivande ansiktsmasker hittar du här.

______________________________________________________________________________________________________

Hudterapeuten tipsar:

Hudföryngring med laser

Exfoliera ansiktet utan en exfoliering

Publicerat 03 Sep 2018 av Annamaria Bruschi
celluliter, omorphia, victus clinic, hudvård, estetisk hudvård

Celluliter - såhär blir du av med dem

Celluliter kan anses både vara fult samt göra ont och är egentligen en ansamling av vätska, slagg och fett. Dem kan framstå som svårbehandlade och kommer ofta tillbaka. Här tipsar Victus hudterapeut om hur du kan reducera dem på egenhand eller med hjälp av en estetisk behandling.

Hela grundidén när du pratar om celluliter handlar om att luckra upp bindväv, samt sätta igång syresättning och blodcirkulation i det utsatta området. Det finns en rad olika exempel på hur du gör detta och en kombination av tipsen nedanför är det som efterlämnar sig bäst resultat.

Massage – sätter igång blodcirkulationen

Att knåda hårt på problemområdet är en bra idé. Här bör du göra en djupgående massage med knogar, detta för att verkligen lossa på hårdheter och sätta igång blodcirkulationen. Det kommer säkerligen göra ont och celluliterna kommer inte försvinna på en gång, men med upprepande behandlingar kommer du se ett resultat.

Torrborsta – reducerar celluliter

Att torrborsta morgon och kväll är även ett tips på hur du kan få bukt på celluliterna. När du torrborstar och problemet sitter exempelvis på lår eller rumpa, så börjar du borsta uppåt från fötterna. Sedan vaderna och slutligen lår och rumpa. Du borstar uppåt hela tiden och tanken är att du ska föra slaggämnen och lymfa till respektive lymfstation, i detta fall i knäled och ljumskar. Du borstar tills du fått en rodnad på huden och gärna fått upp lite värme. Här sätter vi även igång blodcirkulation och microcirkulation i huden.

Produkter samt eteriska oljor

Det finns diverse produkter som sätter igång blodcirkulationen i huden, även eteriska oljor som har samma egenskaper. Enbär är en av många oljor som är särskilt anpassad just för celluliter.

Tyvärr småste du börja långt i förväg för att bli av med dina celluliter och för bästa resultat bör du kombinera dessa tre metoder – som i sin tur ska göras varje dag, med fördel morgon och kväll. Är du ute efter snabba och enklare hjälp som du vet ger resultat kan de vara en stor fördel att leta upp din närmsta salong som har en Omorphia 20 och boka tid för en kostnadsfri konsultation. Hitta en klinik nära dig här.

Omorphia 20

Omorphia 20 är en kroppsskulpteringsmaskin med fem olika tekniker i en och samma maskin. Vilket innebär att de finns en uppsjö av behandlingsområden som maskinen kan utföra. Den unika maskinen jobbar lokalt och hjälper dig bli av med oönskade celluliter och fettdepåer. Omorphia behandlar celluliter, fettdepåer, minskar omfång, rynkor och fina linjer, dubbelhakor och gäddhäng. Läs mer om maskinen här.

Publicerat 17 Aug 2018 av Annamaria Bruschi
infrarött ljus, IR-ljus, victus clinic, omorphia20

Infrarött ljus – vad är det?

Det infraröda ljuset är ett naturligt fenomen som är bra för kroppen samt har bra egenskaper både på människor, djur och växter. Kännetecknande för det infraröda ljuset är att det tränger djupt in i vår organism och värmer upp kroppen inifrån. Infraröda strålar är en form av ljus eller energi som är osynlig för det mänskliga ögat.

Infrarött ljus – vad används det till?

Det finns många olika användningsområden och hälsofördelar med ett infrarött ljus där det inom sjukvården exempelvis ofta används för sin värmande effekt i kuvöser för att hålla värmen på för tidigt födda barn och hos sjukgymnaster för dess goda egenskaper på leder och muskler. Inom skönhetsbranschen har man på senare tid upptäckt att ljuset har en positiv effekt på huden. Du kan exponeras för ett infrarött ljus i flera timmar utan risk för att blir bränd eller skadad.

Vad har infrarött ljus för inverkan på huden?

Det röda ljuset värmer upp vävnaden i kroppen och stimulerar sedan dess egen läkningsprocess, detta genom en ökad blodcirkulation samt utrensning av slagg och toxiner. Värmen vidgar kapillärer som i sin tur förbättrar mikrocirkulationen och genom en förbättrad lymfcirkulation minskar eventuella svullnader och inflammationer. IR-ljuset har även visat sig ha bra effekter på keloida ärr och sårläkning samt vid olika hudbesvär som nässelutslag, torr hud, akne, eksem och psoriasis.

Omorphia 20, victus clinic, infrarött ljusOmorphia 20 – behandlingsmetod med IR-ljus

Med Omorphia 20 kan du behandla celluliter, fettdepåer, rynkor och fina linjer, för att nämna några behandlingsområden. Behandlingsmetoden består av fem tekniker i ett och samma estetiska system. Omorphias behandlingstekniker ger en smärt- och riskfri kroppsskulptering utan något kirurgiskt ingrepp. De fem olika teknikerna bygger på kavitation, radiofrekvens, Infrarött ljus, vakuum och mekanisk massage.

Vill du veta mer eller boka in en gratis DEMO? Klicka här för mer information

Publicerat 01 Aug 2018 av Victus Clinic
hudårdsanalys, derma scanner, victus clinic, hud, hudterapeut

Hudvårdsanalys - varför ska du göra det?

Din hud har fler olika tillstånd och hudtyper. De mest vanliga hudtyperna är torr, blandad, fet och normal. Däremot har du en rad olika hudtillstånd, de vill säga att du kan vara yttorr, känslig, ha akne, ha en ung eller mogen hud för att nämna några. Här kan du läsa mer om de olika hudtillstånden och varför du ska göra en hudvårdsanalys.

Hudtillstånd – vad betyder det?

Din hudtyp är i princip densamma hela livet, medan hudtillstånden kan komma att ändras. Du kan under en period ha en känslig hud medan under en nästa period vara yttorr, alternativt kan du ha fler olika hudtillstånd samtidigt.

Hudtyp – hur vet du vilken hudtyp du har?

För att mäta vilken hudtyp du har måste du mäta din talgproduktion och se om den är låg eller hög. Man kollar på porernas storlek samt hur mycket talg det finns i porerna. Oftast blir du något torrare och känsligare med åren och lite fetare och aktivare i ung ålder. Har du haft en fet hud som ung kan du få mindre talgfunktion i äldre dar, dock är porerna fortfarande stora, men tomma.

Hur väljer du rätt produkter?

För att avgöra vilka produkter du ska använda och vilka behandlingar du ska genomgöra för att få den ultimata huden, bör du gå till en professionell hudterapeut. Hudterapeuten kan se vilken hudtyp du har för att sedan kunna skräddarsy behandlingar som passar just din hud.

Även om en hudterapeut är erfaren med många år i branschen kan det ibland behövas något mer än bara ögat för att se problemen. En hudterapeut kan egentligen bara se på hudens yta och kan inte förutspå vilka  hudproblem som kan dyka upp  i framtiden, därför kan de vara bra att göra en hudscanning. Här kan du mäta allt från hudens talgfunktion, rodnad, rynkor, spänst i huden, porer och kanske de klurigaste av allt att – pigmenteringar som du här kan se med blotta ögat.

Hudvårdsanalys – ser på djupet av huden

Med en Derma Scanner (en scanner som fotograferar huden) kan du se hur mycket pigment du har, djupet på pigmentet och vart i ansiktet det befinner sig. Vad som kan komma att tränga igenom huden i framtiden och vad som idag syns i ansiktet – för att kunna behandla dem i tid. Genom att göra en hudscanning med en Derma Scanner kan du hela tiden göra uppföljningar av huden och du får ett kvitto på att både behandlingar och produkter som blivit rekommenderade av hudterapeut verkligen hämmar problemet och ger resultat.

Derma Scanner – ser det ögat inte ser

Maskinen som gör en djupgående hudanalys, för journal på patienter/kunder samt ser hudens utveckling och kondition efter rekommenderade behandlingar eller produkter. Derma Scanner 2.0 diagnostiserar hudens tillstånd och visar på ett enkelt och tydligt sätt vad huden är i behov av eller förbättringar som skett.

Läs mer om Derma Scanner och behandlingsmetoden här

____________________________________________________________________________________________

Läs även

Upptäck solskador med Derma Scanner

Tre skönhetsprodukter som är ett måste i sommar

Publicerat 11 Jul 2018 av Annamaria Bruschi
inåtväxande hårstrån, laser, ipl, skönhetssalong, victus clinic

Hudskola del 2 - hur undviker du inåtväxande hårstrån?

Inåtväxande hårstrån är irriterande, kan upplevas som fula, kan göra ont och skapar ofta ärr. Varför dyker dem upp och vad kan du göra för att få bort dem? Här reder hudterapeuten ut hur du motverkar de inåtväxande hårstråna. 

Yttorr hud – gör att håret inte kan växa

Oftast är det en yttorr hud som är den största boven till inåtväxande hårstrån. Detta på grund av att det bildas en torr och hård beläggning på hudens yttersta lager som i sin tur gör att håret inte lyckas tränga igenom. Detta resulterar i att hårstråt istället växer under huden. Detta kan bilda fula knottror på huden som ibland utvecklas till varfyllda finnar, som tyvärr kan bli fula och oönskade ärr.

Hur förhindrar du inåtväxande hårstrån?

För att förhindra detta är det viktigt att du skrubbar huden regelbundet samt alltid håller den återfuktad. Det är även viktigt att använda rätt teknik vid rakning – både på kropp och i ansiktet. Tänk på att inte raka håren mothårs, utan följ dem alltid medhårs. Får du ändå inte bukt på problemet kan det bästa alternativet vara att göra en permanent hårreducering. På så sätt kan du minimera eller se till att problemen försvinner helt.

Hudvårdsprodukter – kan det hjälpa?

Att välja produkter som är milt exfolierande för huden kan också vara en bra idé. Serumet Stay Away från Solution by Victus är en produkt som är bra både för inåtväxande hårstrån, men även för skägg och på övriga områden där dessa problem lätt uppstår. Serumet bör dock inte applicera precis efter rakning då folliklarna är öppna – för att undvika sveda bör du vänta till dagen efter.

Permanent hårreducering – tips från hudterapeuten

Det finns olika sätt och tekniker för reducering av hårväxt på kroppen. Men vill du göra en permanent hårreducering behöver du göra en kur med IPL eller laser. Då hårsäckarna har olika växtfaser måste du vänta mellan sex till åtta veckor mellan behandlingarna och du kan räkna med att det tar det cirka ett år innan du är helt hårfri.

Cellox 20 – marknadens snabbaste system för smärtfri hårborttagning

Cellox-20-liten2-300x284Med en större kontaktyta mot huden och med en svepande rörelse kan behandlingar utföras på endast en tredjedel av tiden jämfört med traditionell IPL. Cellox 20 kan även behandla andra indikationer – både smärtfritt och säkert. Läs mer om behandlingsmetoden här.

Diodus 808 – laser för hårborttagning

Cellox-20-liten2-300x284Diodlaser är en snabb, säker och i princip smärtfri behandlingsmetod för hårborttagning. Lasermaskinen kan dessutom arbeta på mörka hudtoner. Läs mer om behandlingsmetoden här.

Publicerat 06 Jul 2018 av Annamaria Bruschi
hårets tillväxtfaser, anagen, katagen, victus clinic, hudterapeut, skönhetssalong

Hudskola del 1 - hårets växtfaser

Håret är inte så enformigt och simpelt som du kan tro. Det händer mycket olika saker under hudens yta – visste du exempelvis att det finns tre olika växtfaser och tre olika typer av hår på vår kropp? Varför har du längre hår på huvudet än på benen? Läs mer om de olika tillväxtfaserna här.

Anagenfas – hårets tillväxtfas

Detta är den första fasen i hårets växtcykel, det vill säga när håret har kontakt med proteinet och hårets tillväxtceller. Det är under denna fas som det avgörs hur långt håret blir på alla olika delar av din kropp. Vilket betyder att denna fas kan se väldigt olika ut beroende på vilken del av kroppen håret befinner sig.  På kroppen växer håret max tre till fyra veckor, medan det på huvudet kan växa i upp till sju år. Ungefär tjugo procent av kroppens hår är i denna fas åt gången och det är just i denna fas som du kan ta bort håret vid en permanent hårborttagning (laser eller IPL) – därför behöver du göra fler behandlingar innan du är helt hårfri.

Katagenfas – övergångsfas

I katagenfasen går håret ifrån sin aktiva tillväxt för att sakta men säkert bli vilande – där håret släpper från sin rot och alla tillväxtceller. Detta är fasen då håret fortfarande sitter kvar (innan den i nästa fas ramlar bort helt) och precis som vid den anagena-fasen kan tidsspannet se olika ut även här, men normalt kan du räkna med att det tar mellan några dagar till någon vecka.

Telogenfas – vilofas där tillväxt slutat

Här har den aktiva tillväxt slutat och håret börjar krypa ur sin follikel. Håret kan befinna sig i denna fas i allt mellan en till tre månader, innan du till sist tappar håret. Dessa hårstrån lossnar oftast regelbundet och utan någon direkt ansträngning. När håret väl lossnat börjar ett nytt hårstrå produceras i cykeln.

Hur inträffar faserna?

Hårets tre olika faser följer efter varandra. Efter en tillväxtfas går håret in i övergångsfasen och efter det går den in i den vilande fasen. När den vilande perioden är slut och hårstrået har lossnat så sätts det igång en ny process igen. Varje enskilt hårstrå har en egen växtcykel helt oberoende av de andra hårstråna.

Vad skiljer de olika växtfaserna åt?

Du har alltså alla olika växtfaser, vissa varar i sju år eller mer. Det är oftast de personerna med det långa härliga svallet som har den längre växtfasen, medan andra aldrig kan få det där riktigt långa håret, hur mycket de än försöker. Detta på grund av att tillväxtfasen på den personen inte är längre än maximalt tre år.

Människan har även olika sorters hår, där du säkert märkt att det är grövre hårstrån  i armhålor, ansiktet och på de intima områdena – dessa kallas terminalhår. Det håret som finns på resterande av kroppen kallas vellushår och kan vara allt från pigmenterat till opigmenterat hår.

Det är helt normalt att tappa en viss mängd hår varje dag då hårstråna i håret befinner sig i dessa olika växtfaser, och du tappar i genomsnitt ungefär hundra hårstrån varje dag.

 

hårets växtfaser, anagen, katagen, telogen

 

Är du intresserad av att veta mer om våra apparaturer för hårreducering, läs mer här. Har du en salong/klinik?  Se till att boka in en gratis DEMO redan idag.

______________________________________________________________________________________________

Läs även

5 snabba frågor om hårreducering

Hur reduceras hår med hjälp av laser?

Publicerat 02 Jul 2018 av Annamaria Bruschi

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Boka demo

Boka en fri demo med våra kundutbildare