Hem » Bloggen

Bloggen

triodus

Triodus gör entré

Triodus är nästa generations diodlaser

Den är kraftfull, har en stor spot size och utför hårborttagning med tre olika våglängder. Medicinsk certifierad och med en pulsbredd på 0-400 ms och en energidensitet på 1-120 J/cm2, gör Triodus behandlingar säkrare och ger bättre resultat när det kommer till att behandla olika hud- och hårtyper.

Tre effektiva våglängder

755 nm har den kraftfullaste energi absorptionen av melanin vilket gör den optimal till tunnare hår på ljusare hud- och hårtyper (hudtyp I-III i Fitzpatrick-skalan). Med en mer ytlig penetration är 755nm speciellt effektiv för ytligare hår på områden som t.ex. ögonbrynen och överläppen.

808 nm är den klassiska våglängden för diodlaser. Den ger en djupare penetration och har en måttlig melanin absorption vilket gör den mer säker för mörkare hår- och hudtyper (hudtyp IV i Fitzpatrick-skalan). 808nm är idealisk med dess djupa penetreringsegenskaper för behandling på armar, ben, kinder och skägg.

1064 nm har, till skillnad från de andra våglängderna, en hög absorption i hemoglobin och vatten vilket gör den mer tillämpad för mörka hudtyper (hudtyp V-VI i Fitzpatrick-skalan). Absorptionen i melaninet är låg och risken för att melaninet i huden ska påverkas är minimal.

Mer än bara en snygg design

triodus diodlaserFörutom att Triodus är lönsam med 20 miljoner pulser i varje handtag, så har den även ett avancerat kylsystem som kombinerar vatten- och luftkylning med hjälp av en kraftfull kylkompressor. Handtagets kristall håller en temperatur på fyra grader under en behandling. Temperaturen kontrolleras hela tiden av systemet för att undvika att kristallen överhettas. Fläktar placerade på olika strategiska ställen ser till att hålla maskin och vatten nerkylt. Detta gör att du kan använda Triodus en hel arbetsdag utan risk för överhettning.

Utöver Triodus fantastiska egenskaper kring hårborttagning så är den även praktisk och smidig med sin storlek på 48x54x106 cm och lättsamma vikt om 55 kg. Apparaten är utrustad med en fin display på handtaget som visar den uppnådda energinivån för varje område. Triodus har även en portabel fotpedal som kan användas som ett bekvämt alternativ istället för handtaget.

Triodus är det självklara valet för dig som vill bredda din kundkrets och utföra behandlingar effektivt och skonsamt med fantastiska resultat.

Läs mer om Triodus här

Publicerat 31 Jan 2019 av Victus Clinic
hudtyper, cellox20, victusclinic

Hudtyper - Cellox 20 behandling

Då du jobbar med optisk energi, laser och IPL finns det en känd regel – mörkbrun hud kan inte behandlas och håret måste alltid vara mörkare än huden. Vad är det som gör Cellox 20 så unik och kan maskinen behandla alla hudtyper? Det reder Victus hudterapeut ut här.

Hur vet du vilken hudton du har? Här har hudterapeuten gjort en mall på de sex olika hudtyper som finns.

Hudton 1 – ljus hy

Den ljusa hyn blir aldrig brun. Istället blir huden alltid bränd vid solexponering.  Det brukar vara vanligt att personen är rödlätt och kan även vara fräknig.

Hudton 2 – Skandinavisk hud

Den klassiska skandinaviska huden kan vara både blond eller ha en brunare hårfärg, blåa eller bruna ögon. Personen kan bli brun men bränner sig alltid först.

Hudton 3 – blandad genetik

Kan ha alla typer av hårfärg och ögonfärg. Brukar oftast vara folk med blandad genetik från olika länder samt från medelhavs länder. Kunden bränner sig sällan och blir alltid brun.

Hudton 4 – olivhud

Personer med olivhud, oftast från Mellanöstern eller även Asien har mycket underliggande pigment – det vill säga mörkt hår och mörka ögon. De somBränner sig sällan i solen.

Hudton 5 – mellanbrun

Mellanbrun hudton. Kan finnas både i vissa delar i Sydamerika samt även personer som är mulatter bär oftast denna hudton. Bränner sig aldrig i solen. Är alltid brun.

Hudton 6 – svart hud

Den mörkaste av alla hudtoner – den svart huden. Denna hudtyp bränner sig alltid och är alltid svart. Det går att behandla  den svarta huden med Cellox 20, dock är det viktigt att alltid ha i åtanke att dessa personer sällan har svartare hår än vad huden själv är.

Läs mer om behandlingsmetoden här

Publicerat 28 Nov 2018 av Annamaria Bruschi
hudföryngring, skin rejuvenation, victus clinic, cellox 20

Hudföryngring med IPL - hur går det till?

Det finns en mängd olika sätt att göra hudföryngring på, där en vanlig behandlingsmetod är just IPL. Vad händer i huden och vad vilket resultat kan du förvänta dig? Victus hudterapeut reder ut det här.

Hudföryngring med IPL

Att göra en hudföryngring med IPL är mer intensivt jämfört med en klassisk radiofrekvens, dock inte lika effektiv som de kraftfulla lasermaskinerna. Vid en IPL-behandling sker en halvdjup stimulering som främst jobbar i Dermis – alltså det undre hudlagret. IPL-ljuset skapar en värmeenergi i huden, som i sin tur gör att värmen penetrerad ner i huden och kommer i kontakt med kollagenet i huden och fibroblasterna. Detta resulterar i en hud full med spänst och en fastare hud.

Ökad cellförnyelse – med IPL

Fler positiva egenskaper denna värmeenergi från utsöndrar. är bland annat att det bildas en koagulation i huden där kärl och rodnade koagulerar, drar ihop sig och kan försvinna. Du får även en ökad blodcirkulationen och cellförnyelse. Detta gör att din hudton blir bättre samt att ökar lystern i huden. Dessutom skapar värmeenergin en reaktion på porerna i din hud och kan vid vissa tillfällen få förstorade porer att dra ihop sig.

IPL-kur – hur många behandlingar?

Hur många behandlingar du ska göra är individuellt från person till person samt vad du som kund själv har för mål med behandlingen. En kur är på cirka tre till sex behandlingar och bör göras cirka en gång i månaden. Med ihållande resultat. För bästa resultat och bestående resultat behöver du göra en touchup efter cirka sex till tolv månader.

Läs mer om Cellox 20 och behandlingsmetoden här

___________________________________________________________________________________________

 

Publicerat 27 Nov 2018 av Annamaria Bruschi
fraktionerad laser, victus clinic, laser

Behandla akne med fraktionerad laser

Att bli av med akne är i vissa fall svårt, men det finns behandlingsmetoder som kan minska utslagen och lugna huden. Att göra en fraktionerad laserbehandling har visat sig ge fina resultat, speciellt i kombination med bra hudvårdsrutiner och rätt hudvårdsprodukter.

Erbium laser – vad händer i huden?

När du jobbar med Erbium laser i ansiktet bildas värme i huden, värmen gör i sin tur att huden koagulerar och drar ihop sig. När detta sker drar olika utslag som rodnad, kärl samt blodtillförseln till olika utslag i huden ihop sig, vilket i sin tur leder till att utslagen tappar sin kanal till syre och näring och utslagen lugnar ner sig, det vill säga – de torkar ut.

Fraktionerad laser – fungerar detta på akne?

Din terapeut eller läkare får göra en bedömning på just din hud och det är efter dessa riktlinjer du sedan går efter. Är fallet så att huden är väldigt inflammerad och har bölder är det vanligt att du avstår denna typ behandling.

Laserbehandling – går detta om du äter aknemedicin?

Om du äter aknemedicin bör du inte göra en laserbehandling. Din hud har en tendens att tunnas ut och du blir ofta ljuskänslig av dessa mediciner och hur lång tid du rekommenderas vänta varierar mellan tre till sex månader efter avslutad kur, allt beroende på vilken medicin du ätit.

Hur många behandlingar rekommenderas?

För att maximera och få det resultat du önskar bör du göra en behandlingskur. Antalet gånger du behöver göra behandlingar är individuellt men du bör räkna med cirka tre till fem behandlingar som sker med tre till sex veckors mellanrum. Under kuren ska du undvika att vistas i direkt solljus, var noga med att använda SPF och gärna hatt eller keps. Dessutom är det extremt viktigt att använda rekommenderas hudvårds under hela behandlings kuren. Din hudterapeut hjälper dig med att välja rätt produkter och skräddarsyr eftervård anpassad för just din hud.

Vill du veta mer om fraktionerad laser? Här kan du läsa om Fraxium Fusion 1550 och vilka områden maskinen kan behandla

_______________________________________________________________________________________________

Läs även

Vad är fördelen med erbium laser?
Hudföryngring med laser

Publicerat 21 Nov 2018 av Annamaria Bruschi
erbium laser, laserbehandling, victus clinic, fraxium fusion 1550

Erbium laser - varför fraktionerad laser?

Det finns många olika laserbehandlingar på marknaden och ibland kan det vara svårt att veta vilken du ska välja. Vad är fördelen med erbium laser och varför ska du välja en fraktionerad icke ablativ behandling framför en ablativ? Victus hudterapeut berättar om  fraktionerade laser och fördelen med erbium laser här.

Erbium laser – vad är fördelen?

Laserljuset absorberas av vätska antingen i eller mellan cellerna och värmer i sin tur upp vävnaden så mycket att det orsakar en värmeskada där
vävnadsvätskan förångas. Om du gör en behandling med koldioxidlaser förångas cirka åttio procent av din vävnadsvätska, vilket i sin tur medför stora värmeskador i huden. Väljer du däremot en icke ablativ behandlingsmetod som Fraxium 1550 Fusion kan erbjuda,  förångas endast fem till sju procent av vätskan – vilket innebär lindriga värmeskador i huden. Detta resulterar i att konvalescenten är minimal och du kan vistas ute i dagsljus direkt efter behandling, dock ska du vara noggrann med solskydd och vidta extra försiktighet gällande solexponering.

Behandlingsmetoden skapar inga yttre skador på huden vilket innebär att du  inte behöver stanna hemma från jobbet. För att nå ett önskat resultat behöver du vid en icke ablativ behandling göra ett flertal behandlingar, jämfört med den ablativa (koldioxidlaser) behandlingsmetoden, där denna behandling ofta har ett lägre pris.

Fraktionerad laser – ger en jämnare hudton

Vid en fraktionerad behandlingsmetod påverkar lasern huden i mikroskopiska behandlingspunkter med en exakt precision och ett jämt fördelat mönster. Runt dessa behandlande punkter lämnas huden helt frisk och opåverkad. Denna metod triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför en nybildning av kollagenfibrer som i sin tur ersätter den gamla huden och ger en föryngrad, jämnare och fräschare hud med en fin lyster.

Fraxium erbium laser – fördelar med en icke ablativ metod
  • Optimala resultat med kort behandlingstid
  • Minimal smärta under behandling
  • Snabb återhämtningstid, börja arbeta direkt efter behandling
  • Kirurgiska ärr i anslutning till implantat kan behandlas utan att implantatet tar skada

Läs mer om Fraxium Fusion 1550 här

_________________________________________________________________________________________________

Läs även

Hudföryngring med laser

Behandla kollagen med laser

Publicerat 20 Nov 2018 av Annamaria Bruschi
brännskada, estetiska behandlingar, victus clinic, laserbehandling, apparatur

Brännskada vid laserbehandling - vad gör du?

Med dagens moderna maskiner och behandlingsmetoder är det ovanligt att komplikationer som brännskador uppstår. Trots att risken för skador är minimal finns det ett fåtal fall där en brännskada ändå kan uppstå – av olika typer av behandlingar. Hur uppmärksammar du en skada?  Hudterapeuten ger sina bästa tips och vad du bör tänka på här.

Alla brännskador tyr sig oftast densamma och kan åtgärdas på samma sätt. Så här ser turordningen ut när en brännskada uppstått vid behandling.

Rodnad och sveda – tecken på brännskada

Det är normalt att huden känns lite lätt solbränd efter en estetisk behandling, så var inte rädd för känslan som kan jämföras efter en lång dag på stranden. Om du däremot känner att din hud är mycket varm, hettar och svider efter en behandling bör du vara uppmärksam. Till en början kan du applicera lugnande och med fördel, kylande produkter på området. Du kan även välja att kyla med is. Däremot bör du undvika att träna, duscha varmt och basta.  

Vattenblåsor – vanligt vid brännskada

Om det uppkommer vattenblåsor efter en behandling bör du ha ett litet mer vakande öga över hur dessa utvecklas. Du bör också vara noga med att kyla området samt se till att inhandla en antiseptisk kräm att applicera på området. Pilla inte på blåsorna och låt dem vara, vanligtvis lägger sig dessa efter några dagar utan några som helst påfrestningar på din hud.

När ska du uppsöka en läkare?

Infinner det sig gult var i blåsorna är det dags att besöka en läkare – för att få en antibiotika kur. Det gula varet tyder på en infektion i området och bör behandlas. Det är först nu det kan dyka upp ärrbildningar på din befintliga hud eller hyper/hypo pigmenteringar. Dessa behöver inte vara permanenta men kan i värsta fall hålla i sig i några år.

Med detta sagt, bör du vara vaksam om du upplever något som inte känns normalt och har du haft oturen att få en brännskada ska du i första skede gå tillbaka till salongen/kliniken och visa upp detta för hudterapeuten som behandlat dig. På så sätt kan hen i sin tur dokumentera skadan och även hjälpa dig med hur du nu ska gå vidare.

Läs mer om estetiska behandlingsmetoder här

___________________________________________________________________________________________

Läs även

Laserbehandling – dåtid och nutid

Detta bör du tänka på innan och efter laserbehandling

Publicerat 12 Nov 2018 av Annamaria Bruschi
akneärr, laserbehandling, dioxium advanced, victus clinic

Akneärr - behandling med Dioxium Advanced

Tillhör du en av dem som mår dåligt av akne eller oönskade akneärr? Anne-Mari Rutberg tog tag i sina problem och gjorde en laserbehandling för att reducera ärren som dagligen plågade henne. Läs hela intervjun här.

Kan du berätta om din hud och dina problem?

Jag har under många år levt med en hud full av akneärr, som mer eller mindre dagligen plågat mig. Dessa ärr var även något som jag ständigt ville täcka över med hjälp av smink. Jag hade röda ärr, speciellt över kindområdet och hakan, min hud kändes väldigt tunn, skör och matt och jag upplevde att den helt saknade lyster. Allt detta ändrades dock den dagen jag bestämde mig att ta hjälp och göra något åt saken, vilket jag gjorde på salongen Spa Of Sweden som ligger i Luleå.

Vad har du gjort för behandling?

Jag vände mig till Spa Of Sweden för hjälp att få bukt på min hud, där jag till en början fick en hudkonsultation och blev rekommenderad produkter som skulle lugna min hud. När jag använt mig av de rekommenderad produkterna i ett par månader kände jag mig redo för nästa steg, som innebar en laserbehandling med Dioxium Advanced.

Dioxium är just nu den enda maskinen på marknaden som kan kombinera CO2 och GaAs i en och samma puls, vilket gör det mycket enklare för hudterapeuten att jobba på problemen i huden. Laserstrålarna jobbar både på djupet av huden samt på hudytan och tack vare denna unika teknik kan hudterapeuten jobba på fler problem i huden under en och samma behandling. Vilket för mig som kund resulterade i en bättre hudstruktur, reducering av ärr, samt ett förbättrat kollagen och elastin av min huden.

Min hud har fått tillbaka sin lyster

Hur upplevde du behandlingen?

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kände någon smärta, dock varade den under en väldigt kort tid. Det bästa sättet att beskriva det på är att det under några sekunder sticker till och blir varmt på huden, för att sedan vara över. Efter behandling upplevde jag en hettande och brännande känsla på huden, men även detta lade sig efter några timmar.

Kan du berätta om resultatet

Jag har gjort två behandlingar och funderar på att eventuellt göra en tredje, och jag är otroligt nöjd med resultatet. För förstå gången på länge känner jag mig äntligen bekväm med att gå ut helt utan smink. Vilket var något som aldrig inträffade innan jag gjorde dessa behandlingar. Min hud känns inte lika tunn och skör längre och har även fått tillbaka sin lyster. Den största skillnaden och kanske även den bästa är att jag inte alls får akneutbrott lika ofta som innan jag gjorde behandlingarna.

Skulle du använda metoden för att behandla andra hudåkommor?

Ja det skulle jag absolut göra. Då jag själv fått uppleva och dagligen ser resultatet efter mina behandlingar – vilket är beviset på att det verkligen fungerar, skulle jag kunna tänka mig att i framtiden göra fler behandlingar med Dioxium.

akne ärr, laserbehandling, dioxium advanced, victus clinic

Anne-Mari – före och efter 2 behandlingar

Läs mer om Dioxium Advanced här

________________________________________________________________________________________________

Läs även

Laserbehandling av djupa rynkor – Dioxium Advanced
Laser – dåtid och nutid

Publicerat 13 Oct 2018 av Madeleine Skiljaica
djupa rynkor, laserbehandling, dioxium advanced, victus clinic, laser

Laserbehandling av djupa rynkor - Dioxium Advanced

Vill du reducera dina djupa rynkor, men är osäker på vart du ska vända dig? Lasermaskinen Dioxium Advanced är den första och enda kombinerade GaAs och CO2- lasern på marknaden som kan kombineras – antingen tillsammans eller var för sig. Med två olika lasertuber i en och samma maskin är behandlingsområdena många och resultaten får dig att häpna. Här reder Victus hudterapeut ut alla frågetecken kring hur du ska behandla djupa rynkor med laser.

Varför är Dioxium så unik?

Fördelen med Dioxiums två olika lasertuber är att när de jobbar i symbios kommer dem att sammanstråla i en och samma laserspott. Detta gör att hudterapeuten kan jobba på fler problem i huden – där du får med både hudstruktur som rynkor och ärr samt kollagen och elastin. Med hjälp av maskinens GaAs får du även med koagulation och kollagenstimulering av huden. Tack vare att du som hudterapeut kan bestämma styrkan i de olika lasrarna blir det enkelt att skräddarsy varje behandling för ett maximalt resultat för varje kund.

Behandla djupa rynkor – så här går det till

När du pratar om rynkor sitter problemet främst i det övre hudlagret. För att nå resultat behöver du dock behandla både kollagen och elastin – detta på grund av att dålig spänst i huden kan leda till att rynkorna blir ännu djupare. När du gör en behandling av djupa rynkor, där fokus ligger på att reducera linjer i huden, kan terapeuten välja att använda sig mer av CO2-lasern under behandling – detta för att få en större ablativ reaktion och en förångning av huden.

Med denna teknik görs mikroskopiska hål hela vägen ner till läderhuden, vilket innebär att hudcellerna i dessa mikroskopiska hål förångas. Hålen drar ihop sig efter behandling, vilket leder till en minskad hudyta på det behandlade området som sedan resulterar i en mer åtstramad hud.

Behandling av djupa rynkor – gör behandlingen ont?

Smärta är något som alltid kan komma att ses som relativt vare sig det gäller en behandling med Dioxium eller annan typ av apparatur. I det stora hela handlar det egentligen om hur stor smärtgräns du själv har. En laserbehandling med Dioxium är inte helt smärtfri då en värmeutveckling skapas på huden, dock kan detta reducera med hjälp av att salongen har ett tillhörande kylsystem till maskinen, alternativt att du under behandling tar en kort paus för att kyla ner huden med en kylpåse. I vissa fall används även bedövningskrämer, dock är detta inget som förespråkas då krämen tillför vätska till huden, vilket man vill undvika när man gör laserbehandlingar. Sammanfattningsvis kan man väl säga att – vill du bli fin får du lida pin.

Hur många behandlingar krävs för ett resultat?

Antal behandlingar är helt beroende på hur din hudkondition ser ut, sedan tar man även hänsyn till faktorer som genetik och livsstil.  Om du vill göra en behandlingskur för att behandla rynkor får du räkna med cirka en till tre behandlingar – beroende på hur hårt hudterapeuten kan behandla samt hur konditionen och tjockleken på just din hud ser ut.

laserbehandling, dioxium, djupa rynkor, victus clinic

Resultat efter 1 behandling av djupa rynkor med Dioxium Advanced

Hur länge håller resultatet?

När du gör en hudföryngrande behandling med Dioxium görs en permanent föryngring i huden. Efter behandling får din hud en bättre struktur, elasticitet och helhetskondition. Även om en behandlingskur ger permanenta resultat så får du inte glömma bort att behandlingarna inte kan stanna upp hudens naturliga åldrande. Om du är noggrann med bra hudvård och regelbundna touchups, kan du själv få resultatet att hålla sig mycket längre.

___________________________________________________________________________________________________

Läs Även:

Hur har laserbehandlingarna utvecklats sedan 90-talet?

Vad är skillnaden på ablativ- och icke ablativ laser?

Publicerat 10 Oct 2018 av Annamaria Bruschi
laserslipning, hudföryngring, hudvård, apparatur, victus clinic

Laserbehandling - dåtid och nutid

Inom skönhetsindustrin är det mycket som förändrats sedan 90-talet. Nu för tiden hinner du göra en laserbehandling över lunchen, nästintill smärtfri och med en minimal konvalescenstid. Vad är egentligen den stora skillnaden mot förr? Victus hudterapeut Annamaria reder ut det här.

Hudföryngring med laser – dåtid och nutid

Förr var behandlingsmetoderna extremt smärtsamma och gav en lång återhämtningstid, hur har detta förändrats över tid?

90-talet – laserslipning

Under 90-talet var det väldigt populärt med laserslipning av huden. Behandlingsmetoden som gick över hela huden, förångade bort hela det yttersta hudlagret genom en laserstråle. Denna metod var extremt smärtsam och resulterade i en lång återhämtningstid med hög risk för infektioner. Laserbehandlingar under 90-talet gav ett bra resultat, dock gav det huden en vaxliknande struktur som inte efterlämnade ett helt naturligt resultat.

2000-talet – fraktionerad laser

Under 2000-talet kom den fraktionerade lasern ut på marknaden. Detta innebar att man nu kunde dela upp laserstrålen i mindre punkter som kontrollerat sprider ut sig på hudytan. Med denna behandlingsmetod behandlar du alltså inte hela hudytan, vilket resulterar i en bättre läkningsförmåga och en kortare återhämtningstid. Behandlingar som utförs idag är nästintill smärtfria, till skillnad mot förr och efterlämnar sig ett mer naturligt resultat. Nu för tiden kan man även kombinera olika våglängder i lasermaskinerna – viket ger en ytterligare minskad återhämtningstid och ett avsevärt bättre resultat.

Hur jobbar en laser på huden? Läs mer om det här.

IPL-behandlingar – dåtid och nutid

Förr hade man sämre kylsystem i maskinerna vilket resulterade i mer smärta, men hur har detta förändrats över tid?

Dåtid – sämre kylsystem

Under 90-talet hade maskinerna ett sämre kylsystem än vad dagens maskiner har. Detta gjorde att man själv var tvungen att kyla ner huden med isklampar – både före och efter behandling. Maskinerna var på den här tiden mer långsamma, hade sämre och svårare mjukvara och var mindre kraftfulla, vilket ledde till ett sämre slutresultat.

Nutid – mindre smärta

Idag har maskinerna ett bättre kylsystem som ger en säkrare behandling med mindre smärta. Man har även tagit fram nya metoder som gör att man exempelvis kan svepa över huden och på så sätt bygga upp värmeenergi för en snabbare och säkrare behandling. Nu för tiden använder man mer kraftfulla maskiner med större prismor, som är mer effektiva och ger ett mer kraftfullt resultat- vilket kortar ner behandlingssessionerna rejält.

Vad skiljer de olika behandlingsmetoderna åt? Här jämför Victus hudterapeut laser, IPL och radiofrekvens.

Dioxium Advanced – framtidens lasermaskin

dioxium, victus clinic, laserslipningDioxium är just nu den enda lasermaskinen på marknaden som med sin innovativa teknik kan använda två våglängder i en och samma puls, vilket betyder att den jobbar både på hudytan och på djupet i huden under en och samma behandling. Behandlingsmetoden ger en maximal effekt och en kort återhämtningstid och du ser ett tydligt resultat redan efter en behandling.

Dioxium kan bland annat behandla djupa rynkor, djupa akneärr, kejsarsnitt och bristningar för att nämna några. Läs mer om Dioxium Advanced här.

Publicerat 01 Oct 2018 av Annamaria Bruschi
huden, laserbehandling, synergi, cellox20 victus clinic

Fuktboost - förbered huden inför hösten

Med hösten blir luften både kallare och torrare vilket innebär att du behöver använda dig av  mer återfuktande och näringsrika produkter eller varför inte stimulera kollagenet genom olika behandlingsmetoder. Här ger hudterapeuten sina bästa tips för att din hud ska få den bästa starten på hösten.

Under hösten upplevs huden  mer torr på ytan, och under denna årstid är det även hög tid att städa bort sommarens åkommor och pigmentfläckar. Hösten är därmed hudens högsäsong gällande syra-peels och övriga peelingar – gärna professionella som utförs på en skönhetssalong. Det är även tid att boosta med massa fukt, både på ytan och djupet. Detta för att inte se allt för grå och glåmig ut när sommaren gyllenbruna färg sakta försvinner.

Rekommenderade salongsbehandlingar

Syrapeeling – Behandlingen tar bort den döda huden på ytan samt jobbar på lyster och reducerar pigmenteringar.

Synergi behandling –  Den ultimata ansiktsbehandlingen för att ge din hud en riktig fukt boost och en massa lyster. Den ultimata behandlingen när du vill rensa bort en trött och glåmig hösthud. Leta upp din närmsta synergi salong här.

IPL-behandling – Passa på att jobba på dina pigment och solfläckar under vinterhalvåret med IPL-behandlingar. Genom att göra en skin rejuvenation kan du reducera de oönskade fläckarna som gärna dyker upp under sommaren. Läs mer om behandlingsmetoden Skin Rejuvenation här.

Hudvårdsprodukter – som återfuktar huden

Fuktserum – Addera ett fuktserum i din hudvårdsrutin under hösten, för extra mycket fukt bör du använda det både morgon och kväll. Läs mer om Victus serum här.

Byt ut din dagkräm – Satsa på en fetare dagkräm under hösten. Fetthalten i produkter blir en vindkappa och står emot kalla vindar och isande luft.

Ansiktsmask – Nu om någon gång är de viktigt med fukt och inpackningar på djupet. Investera i en reparerande och fuktgivande mask som du kan ha som komplement till din nattkräm och sov med den under två dagar i veckan. Tips på återfuktande och lystergivande ansiktsmasker hittar du här.

______________________________________________________________________________________________________

Hudterapeuten tipsar:

Hudföryngring med laser

Exfoliera ansiktet utan en exfoliering

Publicerat 03 Sep 2018 av Annamaria Bruschi

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Boka demo

Boka en fri demo med våra kundutbildare