Tatueringsreducering med laser

Tatueringsreducering med laser

Tatueringsreducering med laser är en populär och mycket effektiv metod. Laserenergi i väldigt korta pulser slår helt enkelt sönder pigmentet i tatueringen mekaniskt. Pigmentet bryts ner och tas om hand av våra makrofager (s.k. ätarceller) som sedan för med det ut i lymfsystemet.

Hur många behandlingar krävs?

Det finns en mängd faktorer som har betydelse vid reducering av en tatuering. Det kan vara allt från ålder, färg, storlek, placering, djup och färgfabrikat på tatueringen till vilken sorts laser med vilken våglängd man använder vid reduceringen. Men man ska räkna med att det tar minst 4 behandlingar med ca 2 månaders mellanrum för en tatueringsreducering med laser.

Olika pulslängder

Ju kortare laserpuls, desto bättre resultat är en tumregel när det gäller reducering av tatueringar. Laserapparatur med pulser i nanosekunder (en miljarddels sekund), även kallad q-switchad laser, är vanligast inom detta område. Idag finns dock även maskiner som jobbar med pulser i pikosekunder (en biljondels sekund) för bästa möjliga effekt vid reducering av pigment, ju kortare puls desto högre energi kan man leverera. Men här gäller också att ju kortare puls, desto dyrare apparatur och därmed också dyrare behandling.

Svart färg blir ibland, på grund av dess mycket små färgpigment, ”resistent” mot Q-Switchade behandlingar och visar endast små förbättringar vid varje behandling. Men med pikosekundspulser fragmenteras även de minsta svarta färgpigmenten till ett tunt ”damm”, vilket lättare elimineras av kroppens egna immunförsvar.

Olika våglängder

Med olika våglängder på lasern kan man ta bort olika färger i tatueringen. Kolla alltid med din klinik att deras laser kan ta bort samtliga färger i din tatuering.

Försvinner tatueringen helt?

Denna fråga är omöjlig att svara på innan en behandlingskur. Som vi gått igenom tidigare beror reduceringen på så många olika faktorer, men i många fall försvinner faktiskt tatueringen helt medan i vissa fall får man en svag skugga kvar.

 

För salonger - våra tatueringsreduceringssystem

Discovery Pico

Prisbelönta Discovery PICO är en andra generationens picolaser (Nd:YAG med dubbla våglängder, 1064 och 532 nm) som tack vare sina patenterade tekniker är den mest innovativa och kraftfulla medicinska lasern för tatueringsborttagning tillgänglig på marknaden idag.

Lumico Selected (Asset)

Lumico Selected är en Q-switchad Nd:YAG-laser med våglängderna 1064 och 532 nm. En kvadratisk behandlingsyta ger även minimal överlappning av pulserna och gör också behandlingen upp till 20% snabbare eftersom man täcker behandlingsområdet mer effektivt.

Q-Plus EVO-serien

Q-Plus EVO-serien är en laserplattform för tatueringsreducering tillgänglig i 4 olika konfigurationer. Detta är den enda tatueringsreduceringslasern med mixed technology för behandling med två olika våglängder samtidigt.

FÖR KONSUMENTER - HITTA NÄRMSTA SALONG

kliniker

Om Victus?

Victus Medical Clinic är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett decennium.

08-564 619 30

Fråga Anette