Hem » Blogg » Hur tar du bort pigmenteringar med IPL?

Hur tar du bort pigmenteringar med IPL?

pigmenteringar IPL cellox 20 victus clinic

Hur tar du bort pigmenteringar med IPL?

Pigmentfläckar uppkommer oftast vid solexponering eller vid hormonella förändringar. De kan vara svåra att behandla och oftast kommer det tillbaka. Men med IPL kan du faktiskt få bort en pigmentering helt, eller temporärt. Så här går det till.

Vad är en pigmentering?

Vi vet sen gammalt att vår hud aldrig glömmer en solskada. Har vi en gång bränt oss ordentligt så visas det oftast i form av mörka fläckar på vår hud. Du kan även få hormonella pigmenteringar när du väntar barn eller ammar, dessa är de svåraste att behandla då de kan bli en rebound effekt, det vill säga att pigmenteringarna istället blir mörkare.

Hur tar du bort en pigmentering med hjälp av IPL?

Det vi vill få ut av behandlingen är att det underliggande pigmentet ska komma upp till hudens yta och sedan ramla av. Hur många behandlingar det behövs för att bli av med en fläck är mycket varierande, desto ljusare en pigmentering är desto djupare ligger den oftast och desto fler behandlingar behövs. De mörkare fläckar ramlar i regel av fortare men har en tendens att lätt komma tillbaka. Ungefär tre till sex behandlingar räknar man med att det tar innan en pigmentering är borta.

Fläcken kan även hitta tillbaka efter en längre tids solexponering så de är viktigt att du skyddar dig även då fläckarna är borta.

cellox 20 victus clinic§Driver du en salong och är intresserad av att jobba med IPL, läs mer om vår Cellox 20 här.

Publicerat 25 Jan 2018 av Annamaria Bruschi

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Boka demo

Boka en fri demo med våra kundutbildare