Hur reduceras hår med hjälp av laser?

diodus hårfri victus clinic

Vår kropp består av mycket hår i olika former och färger. På en del av oss mindre och på andra människor mer.  De finns många temporära metoder att få bort oönskad hårväxt, men väldigt få sätt för permanent borttagning. En av dem som efterlämnar ett permanent resultat är laser – som reducerar hår med hjälp av värmeutveckling. En laserbehandling går snabbt och är relativt smärtfri.

Hårets olika tillväxtfaser

För att påbörja en laserkur och i framtiden bli hårfri måste du förstå vissa saker. Håret har olika växtfaser och det finns olika typer av hår. För att ta bort hår med laser måste värmen från lasern nå själva hårroten. Detta för att ta död på hela hårsäcken och dess celler. Det sker bara då håret fortfarande har fäste i roten, alltså i Anagenafasen – det vill säga växtfasen. I de andra faserna har håret släppt från roten och värmen kan då inte hitta ner till hårsäcken. Kroppens hår är cirka 20 procent åt gången i anagenfasen, men byts ut var sjätte till åttonde vecka. På grund av detta kan du endast reducera upp till cirka 20 procent hår åt gången, vilket innebär att du behöver göra en kur på fem till åtta gånger, var sjätte till åttonde vecka,  innan du är helt hårfri.

För ett bra resultat

En annan sak som är viktig att känna till är att ljuset drar sig till pigmentet, därför måste de finnas nån form av pigment i håret för att de ska bli önskat resultat. Det finns även olika typer av hår de tjockaste håren hittar vi i axiller, bikini och på huvudet och kallas terminalhår. De är på dessa områden det blir som varmast under en behandling och resultaten som bäst. Varför? Jo, för desto mörkare och tjockare ett hårstrå är ju mer värme absorberas i hårsäcken och desto lättare försvinner håret. De mest ultimata för att ta bort hår är såklart att du har så ljus hud som möjligt och så svarta och grovahårstrån som möjligt. Men såklart är maskinerna nu för tiden oerhört skarpa och kan reducera de flesta strån som har pigment i sig. De hår som inte försvinner vid en hårreducering är pigment som är gråa, eller har rött pigment i sig.

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30