C-vitamin inifrån och ut

cvitamin citrus hudvård victus clinic

C-vitamin förknippas som vanligast med syrliga frukter som vi gärna äter under vinterhalvåret i Sverige. Bortsett från att det ger oss energi och smakar gott, finns där en rad positiva egenskaper både för vår yttre och inre skönhet. Här berättar Victus hudterapeut mer om vad C-vitamin gör för kroppen.

C-vitamin i hudvård

Om du hittar L-askorbinsyra i en produkt hemma, som även c-vitamin heter i fackspråk så har den en rad olika positiva egenskaper för din hud. L-askorbinsyran är lystergivande, den bleker pigmenteringar och den ökar cellförnyelsen. C-vitamin är en antioxidant och håller fria radikaler borta, vilket i sin tur håller vår hud friskare och piggare längre.

C-vitamin i kost

Förutom att mat som innehåller c-vitamin är väldig gott, mättar magen och ger oss energi, finns där många andra fördelar med att äta det. C-vitamin ökar den naturliga kollagenproduktionen, vilket såklart påverkar både vår hud, tänder, skelett och kärlväggar. Kosten i sig  är en antioxidant som skyddar oss från vissa tungmetaller och besprutningar. C-vitamin gör även att vi bättre kan ta upp järn från andra livsmedel.

cvitamin victusEn apelsin om dagen räcker för att täcka dagsbehovet av C-vitamin för en vuxen person

 

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30