Vilken är din hudtyp?

För att hitta rätt behandlingsmetod för dig när det kommer till hårreducering, är det bra att fastställa vilken hudtyp du är. Om du inte visste så finns det olika hudtyper och det vanligaste är att man använder en internationell skala som kallas för Fitzpatrick-skalan. För att fastställa vilken hudtyp du är så har vi gjort en kort liten guide om de sex olika hudtyperna här:

Hudtyp 1

Den ljusaste hudtonen. Denna hudtyp blir aldrig brun utan bränner sig alltid vid solexponering. Typiskt för denna hudtyp är rödlätt hår, ljusa ögon och fräknar.

Hudtyp 2

Är en typisk skandinavisk hud. En hudtyp II kan vara blond eller ha en lite mer brunare hårfärg. Blåa eller ljusbruna ögon. Denna hudtyp kan bli brun men bränner sig alltid först.

Hudtyp 3

Kan ha alla typer av hår- och ögonfärger. Hudtyp III är en typisk medelhavshud. Får en lätt solbränna som stiger gradvis vid solexponering.

Hudtyp 4

Olivfärgad hud, mörkt hår och mörka ögon. Har mycket underliggande pigment. Hudtyp IV har oftast ett ursprung från Mellanöstern eller Asien. Denna hudtyp bränner sig sällan i solen utan blir oftast alltid brun.

Hudtyp 5

Ljusbrun till mörk hud, mörka ögon och mörkt hår. Högre melaninproduktion. Bränner sig aldrig i solen utan blir alltid mer brun.

Hudtyp 6

Är den mörkaste hudtypen. Svart hud med en hög melaninproduktion. Denna hudtyp bränner sig aldrig och blir ännu mörkare vid exponering av sol.

För salonger - våra hårreduceringssystem

Laser – hudtyp 1-6

Marknadens snabbaste och mest kraftfulla Alexandritlaser, behandling av hel rygg på mindre än 10 minuter är nu äntligen möjligt!

Laser – hudtyp 1-6

Kombinerad Nd:YAG- och alexandritlaser som ger möjligheten att kombinera våglängderna 755 nm och 1064 nm i en behandling

Diodlaser – hudtyp 1-6

Hårborttagning med tre våglängder för säkrare behandlingar och bättre resultat för att kunna behandla fler hud- och hårtyper.

IPL – hudtyp 1-5

Smärtfri och snabb hårreducering med en vidareutveckling av traditionell IPL. Sveriges mest sålda IPL-plattform.

Laser – hudtyp 1-4

Kraftfull och pålitlig Alexandritlaser (755 nm) och är en högeffektlaser utvecklad för att effektivt utföra permanent hårreduktion.

FÖR KONSUMENTER - HITTA NÄRMSTA SALONG

kliniker

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30