Infrarött ljus – vad är det?

infrarött ljus, IR-ljus, victus clinic, omorphia20

Det infraröda ljuset är ett naturligt fenomen som är bra för kroppen samt har bra egenskaper både på människor, djur och växter. Kännetecknande för det infraröda ljuset är att det tränger djupt in i vår organism och värmer upp kroppen inifrån. Infraröda strålar är en form av ljus eller energi som är osynlig för det mänskliga ögat.

Infrarött ljus – vad används det till?

Det finns många olika användningsområden och hälsofördelar med ett infrarött ljus där det inom sjukvården exempelvis ofta används för sin värmande effekt i kuvöser för att hålla värmen på för tidigt födda barn och hos sjukgymnaster för dess goda egenskaper på leder och muskler. Inom skönhetsbranschen har man på senare tid upptäckt att ljuset har en positiv effekt på huden. Du kan exponeras för ett infrarött ljus i flera timmar utan risk för att blir bränd eller skadad.

Vad har infrarött ljus för inverkan på huden?

Det röda ljuset värmer upp vävnaden i kroppen och stimulerar sedan dess egen läkningsprocess, detta genom en ökad blodcirkulation samt utrensning av slagg och toxiner. Värmen vidgar kapillärer som i sin tur förbättrar mikrocirkulationen och genom en förbättrad lymfcirkulation minskar eventuella svullnader och inflammationer. IR-ljuset har även visat sig ha bra effekter på keloida ärr och sårläkning samt vid olika hudbesvär som nässelutslag, torr hud, akne, eksem och psoriasis.

Omorphia 20, victus clinic, infrarött ljusOmorphia 20 – behandlingsmetod med IR-ljus

Med Omorphia 20 kan du behandla celluliter, fettdepåer, rynkor och fina linjer, för att nämna några behandlingsområden. Behandlingsmetoden består av fem tekniker i ett och samma estetiska system. Omorphias behandlingstekniker ger en smärt- och riskfri kroppsskulptering utan något kirurgiskt ingrepp. De fem olika teknikerna bygger på kavitation, radiofrekvens, Infrarött ljus, vakuum och mekanisk massage.

Vill du veta mer eller boka in en gratis DEMO? Klicka här för mer information

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30