Transsexuella Felicia får laser för generande hårväxt

diodlaser transsexuella felicia hårborttagning laser victus clinic
Felicia Hammar föddes biologiskt som man, men kände själv att hennes självidentifierade kön tillhörde en kvinnas. Här berättar Felicia själv om sin resa som transsexuell, samhällets fördomar och att hon äntligen fått påbörja en laserbehandling med diodlaser för att bli av med sin generande hårväxt.

Vem är Felicia Hammar?

Jag heter Felicia Hammar och är en transsexuell  kvinna på 44 år, som är uppvuxen i Skärholmen. Av totalt sju syskon är jag yngst i familjen . Jag är restaurangansvarig på Scandic Malmen där jag arbetat under de senaste två åren.

Redan som liten kände jag mig annorlunda, men jag kunde inte riktigt sätta mig in i vad det var för något. Det var först när jag kom upp i tonåren som jag kom på vem jag verkligen var och kunde sätta ord på det – att jag var transsexuell. Jag föddes biologiskt som man, men kände själv att mitt självidentifierade kön tillhörde en kvinnas. Som liten var jag som vilken annan flicka som helst – fast född i fel kropp. Jag tyckte om att leka med dockor, intresserade mig för smink och ville alltid ha långt hår och gärna klänning.

Jag har haft tur som haft förstående föräldrar som alltid accepterat mig för den jag är och som alltid låtit mig vara mig själv.

När kunde du på riktigt identifiera dig som transsexuell?

Jag har väl alltid vetat att jag är en tjej, men det var först när jag träffade en transsexuell tjej som jag kunde sätta ord på och förstod att det var en exakt beskrivning av mig – att jag var transsexuell. Jag kunde relatera till hennes berättelse och blev otroligt nyfiken på vem hon var. Hon blev som en slags mentor för mig och är än idag en nära vän till mig.

Vad har varit din största utmaning i livet?

Att kunna få vara den jag är utan fördomar. Folk är i regel rädda för det som är annorlunda.  Men det är dags att bryta den normen – alla har vi rätten till att få leva vårt eget liv, utan fördomar och människor som tror att de har rätten på sin sida genom att säga motsatsen.

Vilka är de vanligaste fördomarna du får höra?

Att andra tycker  man är konstig. Vanligtvis tror jag det mest handlar om rädsla på grund av okunskap och något utanför den vanliga normen av vad som är normalt. När de väl möter mig och ser att jag är som vilken annan kvinna som helst och lever ett helt normalt liv, ändras de förutfattade meningarna ganska snabbt. Detta är något jag gör för att känna mig hel och när jag får chansen att förklara detta så öppnas det upp för en helt annan förståelse.

Hur har dina nära och kära bemött dig sedan du kom ut som transsexuell?

Både min familj och vänner har stått bakom mig sedan barnsben, och när jag kom ut som transsexuell så togs det emot positivt. Jag känner mig otroligt lyckligt lottad som har både familj och vänner som alltid stöttat mig till hundra procent.

Hur bemöter samhället dig som transperson?

Det är en mix av positivt och negativt bemötande. Dock har jag haft turen som har mött förstående människor som lever på det moderna tjugohundratalet. Det finns en liten andel procent människor som tycker jag är äcklig och inte borde finnas, men majoriteten är både förstående och intresserade av mitt liv – vilket såklart känns positivt.

Ordet trans för mig är bara ett ord – på gott och på ont. Trans är inte något man är det e bara ett ord. Jag är en kvinna född i fel kropp och gör det som krävs för att jag ska känna mig hel.

Kan du berätta om ditt samarbete med Victus

I processen att bli kvinna ingår många steg, där reducering av oönskad och generande hårväxt är en av dem. Jag har haft turen att tillsammans med Victus få genomgå en laserkur för att bli av med min skäggväxt. Denna behandling kommer pågå under cirka tolv månader, där jag med 6-8 veckors mellanrum kommer genomgå laserbehandling. Jag är extremt glad över att få göra detta – och jag är nog inte ensam om önskan att bli av med generade hårväxt.

Dina 3 bästa tips för de som ännu inte kommit ut som transsexuella?

1. Var stolt över dig själv, allt kommer gå bra i slutändan. Ändra dig aldrig för någon, du är den du är så se till att leva ditt liv som du vill. Låt ingen  säga något annat.

2. Berätta för någon du känner dig trygg med och som du litar på. De kommer ha förståelse och stå bakom dig.

3.  Hitta din inre krigare och gör det som känns rätt för dig!  Du är vackert underbar just för att du är du!

Läs mer om Diodus 808 och hur en laserbehandling går till här

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30