Ögonen i blickfånget – tänk på det här

ögonhuden for your eyes victus clinic solution by victus

Huden runt ögonen är upp till fyra gånger tunnare än på övriga kroppen – idag pratar vi mer om huden kring ögonen.

Huden kring ögat – här ser vi de första ålderstecknena

Inte nog med att huden runt ögonen är bland den tunnaste hud vi har, det finns också väldigt få talgkörtlar i detta område – vilket resulterar i brist på den naturligt skyddande manteln av fett och fukt. Vi utför även cirka tio tusen blinkningar varje dag. Det gör att området kring ögat är det första som drabbas av trötthet och tidiga tecken på åldrande. Mörka ringar, svullna ögonlock, påsar och fina linjer är vanligt förekommande just kring ögonen. Förutom allt detta får denna hud även stå ut med vind, kyla, sol, tårar av olika anledningar och kanske daglig användning av makeup.

Viktigt att behandla huden kring ögonen på rätt sätt

Huden kring ögonen kan upplevas som extra känslig och lätt rodnad. Torr hud, klåda och svullnad är vanliga företeelser som ramar in våra ögon. Just därför det är viktigt att vi behandlar detta område med specifika produkter skapta för att vårda den tunna huden, ge den fukt och dränera överflödig vätska samt reducera eventuella tecken på åldrande. En produkt som gör just detta och parallellt jobbar på djupet där huden bildas, är ögonserumet For Your Eyes . Det ser till att dina ögon får den inramning de förtjänar.

Vanlig ansiktskräm har för stora molekyler för den tunna huden runt ögonen. Förutom att en kräm som inte är anpassad för området kan skapa irritationer, så kan milier bildas (små inkapslade fettkulor). De upplevs ofta som störande är svåra att få bort om de uppkommer kring ögonen.

Se till att du skämmer bort ett av ansiktets viktigaste områden!

 

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30