Bli av med oönskad hårväxt en gång för alla

Triodus

För den som permanent vill bli av med oönskad hårväxt är svaret Triodus — nästa generations diodlaser som behandlar samtliga hudtyper säkert och med bästa resultat.

Enligt en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Victus Medical Group funderar nära hälften av Sveriges kvinnor, 44 procent, på att ta bort oönskad hårväxt permanent med någon form av behandling. Med männen inräknade blir det totalt nästan en tredjedel, 31 procent, av befolkningen som gör denna övervägning.

– Detta avspeglas tydligt i våra leveranser av laserapparatur till kliniker och salonger runtom i Sverige, säger Carina Lindqvist, verksamhetschef på Victus Medical Group.

Triodus är nästa generations laser som är specialiserad på hårborttagning och behandlar alla hudtyper och hårfärger. Den är en kraftfull diodlaser med stor prisma som utför hårborttagning med tre olika våglängder, vilket medför säkrare behandlingar och bättre resultat för att kunna behandla fler hud- och hårtyper.

Triodus har både medicinsk CE-märkning och är godkänd av FDA, den amerikanska myndigheten för medicinsk utrustning.

Triodus behandlar alla hårtyper och för att hitta rätt metod används Fitzpatrickskalan med sex olika hudtyper:

  1. Den ljusaste hudtonen. Denna hudtyp blir aldrig brun utan bränner sig alltid vid solexponering. Typiskt för denna hudtyp är rödlätt hår, ljusa ögon och fräknar.
  2. Är en typisk skandinavisk hud. En hudtyp 2 kan vara blond eller ha en lite mer brunare hårfärg. Blåa eller ljusbruna ögon. Denna hudtyp kan bli brun men bränner sig alltid först.
  3. Kan ha alla typer av hår- och ögonfärger. Hudtyp 3 är en typisk medelhavshud. Får en lätt solbränna som stiger gradvis vid solexponering.
  4. Olivfärgad hud, mörkt hår och mörka ögon. Har mycket underliggande pigment. Hudtyp 4 har oftast ett ursprung från Mellanöstern eller Asien. Denna hudtyp bränner sig sällan i solen utan blir oftast alltid brun.
  5. Ljusbrun till mörk hud, mörka ögon och mörkt hår. Högre melaninproduktion. Bränner sig aldrig i solen utan blir alltid mer brun.
  6. Är den mörkaste hudtypen. Svart hud med en hög melaninproduktion. Denna hudtyp bränner sig aldrig och blir ännu mörkare vid exponering av sol.

För salonger - läs mer om triodus

För konsumenter - hitta närmsta salong

kliniker

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30