Sifo: Nästan varannan kvinna överväger att ta bort oönskad hårväxt permanent

Nära hälften av Sveriges kvinnor, 44 procent, har funderat på att ta bort oönskad hårväxt permanent med någon form av behandling. Motsvarande siffra för män är knappt en femtedel, eller 18 procent. Det visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Victus Medical Group.

Totalt är det nästan en tredjedel, 31 procent, av de boende i Sverige som kan tänka sig att bli av med oönskad hårväxt för gott. 65 procent har inte funderat på detta medan fyra procent svarar vet ej.

— Trenden med att ta bort oönskad hårväxt permanent har pågått i flera år och tycks bara fortsätta. Vi ser detta också tydligt i våra leveranser av laserapparatur till kliniker och salonger runtom i Sverige, säger Carina Lindqvist, verksamhetschef på Victus Medical Group och fortsätter:
— Många kvinnor tycker det är både tidsödande och dyrt att använda traditionella rakprodukter för rakning av ben, armhålor och bikinilinje varför de kan tänka sig permanent hårborttagning. Trots att förhållandevis få män svarar ja i undersökningen ser vi ett ökat intresse även bland dem.

Sifo-undersökningen visar också på stora variationer utifrån ålder. Ju yngre personerna är, desto större vilja att ta bort oönskad hårväxt. I åldersspannet 18—29 år är det 45 procent som svarar ja, i gruppen 30—49 år 39 procent, i gruppen 50—64 år 21 procent och i gruppen 65—79 år 13 procent.

Om undersökningen:
På uppdrag av Victus Medical Group intervjuade Sifo 1001 personer inom den svenska allmänheten under perioden 7—12 februari 2020. De svarade på frågan: “Har du funderat på att permanent ta bort oönskad hårväxt med någon form av behandling?”.

 

För salonger - våra hårreduceringssystem

Mediostar

Hårborttagning med tre våglängder för säkrare behandlingar och bättre resultat för att kunna behandla fler hud- och hårtyper.

Cellox 30

Smärtfri och snabb hårreducering med en vidareutveckling av traditionell IPL. Uppföljaren till Sveriges mest sålda IPL-plattform.

FÖR KONSUMENTER - HITTA NÄRMSTA SALONG

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30