Erbium laser – varför fraktionerad laser?

erbium laser, laserbehandling, victus clinic, fraxium fusion 1550

Det finns många olika laserbehandlingar på marknaden och ibland kan det vara svårt att veta vilken du ska välja. Vad är fördelen med erbium laser och varför ska du välja en fraktionerad icke ablativ behandling framför en ablativ? Victus hudterapeut berättar om  fraktionerade laser och fördelen med erbium laser här.

Erbium laser – vad är fördelen?

Laserljuset absorberas av vätska antingen i eller mellan cellerna och värmer i sin tur upp vävnaden så mycket att det orsakar en värmeskada där
vävnadsvätskan förångas. Om du gör en behandling med koldioxidlaser förångas cirka åttio procent av din vävnadsvätska, vilket i sin tur medför stora värmeskador i huden. Väljer du däremot en icke ablativ behandlingsmetod som Fraxium 1550 Fusion kan erbjuda,  förångas endast fem till sju procent av vätskan – vilket innebär lindriga värmeskador i huden. Detta resulterar i att konvalescenten är minimal och du kan vistas ute i dagsljus direkt efter behandling, dock ska du vara noggrann med solskydd och vidta extra försiktighet gällande solexponering.

Behandlingsmetoden skapar inga yttre skador på huden vilket innebär att du  inte behöver stanna hemma från jobbet. För att nå ett önskat resultat behöver du vid en icke ablativ behandling göra ett flertal behandlingar, jämfört med den ablativa (koldioxidlaser) behandlingsmetoden, där denna behandling ofta har ett lägre pris.

Fraktionerad laser – ger en jämnare hudton

Vid en fraktionerad behandlingsmetod påverkar lasern huden i mikroskopiska behandlingspunkter med en exakt precision och ett jämt fördelat mönster. Runt dessa behandlande punkter lämnas huden helt frisk och opåverkad. Denna metod triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför en nybildning av kollagenfibrer som i sin tur ersätter den gamla huden och ger en föryngrad, jämnare och fräschare hud med en fin lyster.

Fraxium erbium laser – fördelar med en icke ablativ metod
  • Optimala resultat med kort behandlingstid
  • Minimal smärta under behandling
  • Snabb återhämtningstid, börja arbeta direkt efter behandling
  • Kirurgiska ärr i anslutning till implantat kan behandlas utan att implantatet tar skada

Läs mer om Fraxium Fusion 1550 här

_________________________________________________________________________________________________

Läs även

Hudföryngring med laser

Behandla kollagen med laser

Om Victus

Victus Medical Group är en av landets främsta leverantörer av högteknologisk estetisk apparatur, marknadsledande trådlyft och innovativ hudvård för kliniker och salonger. Vi har arbetat med hälsa, friskvård, välmående och skönhet i över ett och ett halvt decennium.

08-564 619 30